Параграф22 Daily

§22 Новини

До месец Пловдивският апелативен съд ще реши съдбата на д-р Иван Димитров

До месец пловдивският Апелативен съд ще се произнесе с окончателна присъда по делото за убийството на крадеца Жоро Джевизов,  по прякор Плъха, който бе застрелян от д-р Иван Димитров, заварил го да краде в имота му. Днес то бе разгледано от апелативните магистрати, след като постъпи обжалване на предходното решене от всички страни.

Д-р Димитров бе оправдан по обвинението за "убийство при надвишаване пределите на неизбежната самоотбрана", но обжалва двегодишната си  условна присъда за незаконното притежание на пистолета, с който застреля крадеца. Прокуратурата протестира оправдателната присъда, като настоява за осъдителна, макар и условна. Близките на убития пък искат ново разглеждане на цялото дело и дългогодишен затвор за Иван Димитров.

Съдът изслуша всички страни и ще обяви решението си в едномесечен срок.

При инцидент в нощта на 2 март, 2018 г., д-р Иван Димитров простреля смъртоносно влезлия да краде през нощта в гаража му Жоро Джевизов, известен и като Плъха. Крадецът бил тежко дрогиран, при това с помощта на жената, с която живеел на семейни начала. Именно заради силното наркотично опиянение той е успял, макар и смъртно ранен, да избяга от двора на къщата и да измине дълго разстояние, преди да издъхне на тротоара, уточнява БНР.

Преди делото, пред Съдебната палата, се събраха симпатизанти на доктор Иванов, дошли в негова подкрепа и с искане за справедливо окончателно решение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във