Параграф22 Daily

§22 Новини

Добрев се прави на Цветанов

nbsp;


Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев изненадващо влезе в ролята на вътрешен министър и взе да обяснява докъде е стигнало разследването по атентата в Бургас. Според него експертите по съдебна медицина са близо до сглобяването на снимка на камикадзето, който уби седем човека при нападение срещу израелци на летище Сарафово.


Разследването на атентата напредва и ние успяхме да пресътворим 96% от лицето на убиеца. Близо сме до публикуването на снимка на атентатора , заявил Добрев на среща с израелския президент Шимон Перес в Йерусалим. Той обещал на израелския държавен глава до няколко дни Тел Авив да получи цялостни снимки на терориста и на съучастниците му.


Според сведенията на Добрев атентаторът бил в България около три седмици преди да се взриви в автобуса с израелци на бургаското летище. Министърът съобщил, че се провежда интензивно издирване на още съучастници. Малко след атентата полицията пусна кадри, заснети от камери на летището с дългокос млад мъж, облечен като турист, за когото се твърди, че е атентаторът самоубиец.


Междувременно във в. Ню Йорк Таймс бе публикувана статия, в която се твърди, че отношенията между Израел България са обтегнати, заради бавното разследване на атентата и липсата на каквато и да е яснота относно извършителите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във