Параграф22 Daily

§22 Новини

Доган се отказа от иск срещу Октай Енимехмедов

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган е подал писмена молба до съда, с която се отказва от правото си да предяви граждански иск и да се конституира като частен обвинител по делото срещу нападателя му Октай Енимехмедов, съобщи БТА. Въпреки, че Доган за втори път не се яви в съдебната зала, Софийският градски съд днес даде ход на процеса. Почетният председател на ДПС е представил болничен лист. Той е основен свидетел по процеса.


Срещу 25-годишния Енимехмедов има повдигнати две обвинения. Първото е, че на 19 януари т.г. е направил опит умишлено да умъртви Доган при изпълнение на функцията му, като председател на партията. Второто обвинение е за това, че Енимехмедов е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото при атаката в НДК.


Според подсъдимия, за втори път Ахмед Доган е показал неуважение към съда, след като на 14 август състав на Софийски градски съд не даде ход на делото заради отсъствието му. Той бе редовно призован, но не се яви на заседанието, нито дойде негов представител.


Октай Енимехмедов поиска на делото да не бъде даден ход, тъй като Доган не присъства в съдебната зала, съобщи пък БНР. Подсъдимият се отказа и от съкратеното съдебно следствие. Процедурата предвижда намаляване на наказанието с една трета, ако подсъдимият признае фактите от обвинителния акт.


Енимехмедов се съгласи да не бъдат разпитвани всички свидетели, а да се ползват показанията им дадени на досъдебното произдводство пред съда. Той изключи от списъка на свидетелите родителите си, за да не ги тревожи.


Днес се очаква да бъде разпитан братът на Октай - Метин Енимехмедов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във