Параграф22 Daily

§22 Новини

Договорът за концесията на „Софийска вода“ е неизгоден за общината

Кметът Йорданка Фандъкова смята, че концесионният договор, сключен между Столичната община и Софийска вода, е неизгоден за общината, предаде БНР. Вече започна формирането на работната група за ревизия на концесията, защото и групата от общински съветници от всички политически сили, която излезе с единодушно решените да се ревизира договорът за концесията, стигна до извода, че тази концесия и този договор, който е сключен през 1999 г. е неизгоден за общината и затова има нужда да се прецизира. А дали ще се прекратява или не - това ще го решат общинските съветници , заяви Йорданка Фандъкова.


Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков свика извънредно заседание за 5 септември, след като Софийският административен съд постанови да се преразгледа отново решението за референдум за концесионния договор с дружеството Софийска вода.


От дружеството публикуваха договора за концесия на интернет сайта си. Решението документът да бъде направен достъпен за всички столичани бе взето единодушно от двете страни по договора - Софийска вода и Столична община след разпространение на поредица неверни и дезинформиращи тълкувания на документа, съобщават от компанията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във