Параграф22 Weekly

§22 Новини

Доживотна присъда на Ирхан Камбур за убийство

Пловдивският окръжен съд осъди Ирхан Камбур на доживотен затвор без замяна при първоначален строг режим на изтърпяване за убийство, съобщиха от пресцентъра на съда. Той беше признат за виновен в това, че в периода 10 април 2013 г. - 11 април 2013 г. включително, в град Пловдив, умишлено е умъртвил Асен Инджев, като убийството е на малолетно лице, извършено е по особено мъчителен начин и с особена жестокост.


Ирхан Камбур живеел на семейни начала със сестрата на пострадалото момче Дияна Инджева. При тях живеела и майката на Дияна - Мария Инджева заедно с синовете си Пламен, Мохамед и Асен. Мохамед и Асен били малолетни и грижи за тях полагала сестра им Дияна. Тригодишният Асен не можел да говори, като това често водело до някои битови неуредици като неконтролирана дефекация, при което се налагало Дияна Инджева редовно да му пере дрехите и да го почиства.


Постоянните проблеми, които създавал пострадалия Асен Инджев пораждали множество агресивни изблици у подсъдимия Камбур. Той упражнявал физическо насилие върху Асен и сестра му Дияна. На 10 април 2013 г. Асен Инджев отново се изпуснал, което дало повод на Камбур да го пребие до смърт, нанасяйки удари с юмруци в областта на главата и тялото на детето. Подсъдимият удрял главата на детето в стената и пода, докато спряло да диша. Сестра му Дияна също била пребита от подсъдимия. След това Камбур поставил детето в гардероб в къщата. На другия ден сложил тялото в чувал и го изхвърлил на брега на река Марица до купчина с боклуци. После подсъдимият споделил на майката на момчето, че е отвлечен в района на кв. "Столипиново". Двамата подали сигнал в полицията. Междувременно в хода на разследването, сестрата Дияна Инджева споделила, че брат й е малтретиран и убит от подсъдимия Камбур, който впоследствие изхвърлил трупа на детето.


Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във