Параграф22 Daily

§22 Новини

Докато държавата се гърчи, шефката на НАП се пече в Гърция

Нея я издирваха 4 милиона живи българи и 1,1 милиона неживи, за да си поискат обратно неприкосновеността на личните данни. След като беше в годишен платен отпуск по време на безпрецедентната хакерска атака срещу НАП, шефът на агенцията Галя Димитрова се върна на работа и за първи път коментира кибератаката. "Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план" - това заяви изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова, цитирана от Dir.bg.

След безпрецедентната акция срещу системата на приходната агенция стана ясно, че тя е в платен отпуск, който така и не прекрати, заради което общественото недоволство се засили. "Бях със своя екип във всеки един момент, макар и дистанционно. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията", поясни Димитрова.

На въпрос дали смята да си подаде оставката, тя заяви, че в момента най-важното е да се преодолее кризата, а оставки се давали много лесно в труден момент. "Според мен най-отговорното и тежко решение е да поемеш отговорността в този момент и да приключиш с проблема по най-добрия начин", каза още шефът на НАП. Тя поясни, че са провеждани тестове по отношение на това дали системата издържа на заявките за използването на електронните услуги.

Димитрова уточни, че ѝ предстоят срещи и едва след това ще стане ясно дали служители на НАП ще понесат отговорност, ако бъдат установени пропуски в работата им.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във