Параграф22 Daily

§22 Новини

Докато властта плаши гаргите из София, гангстери вилнеят из страната

аескирани се нахвърлиха върху продавачка в магазин за цигари в район "Южен" в Пловдив. Те извадили нож и докато единият пазел, другият. Маскирани нападнаха и ограбиха продавачка в магазин за алкохол и цигари в район „Южен”. Нападателите взели 400 лева от оборота и тръгнали в неизвестна посока. Полицията ги издирва, съобщи Нова ТВ.

Около 19,15 часа вчера обирджиите влезли в търговския обект на улица „Михалаки Георгиев”. Без да проронят нито дума, извадили нож и се нахвърлили върху продавачката.
Единият от тях е стоял на вратата, а другият се е нахвърлил върху нея. Нанесъл й удари в лицето и скъсал блузата й. След това двамата взели оборота и избягали.

Въпреки стреса, момичето веднага позвънило на телефон 112.

В обекта няма видеонаблюдение. В момента се преглеждат записите от съседните магазини. Улицата, на която е станал въоръженият грабеж в Пловдив е частично осветена. Нападателите все още се издирват.

В същото време МВР и властта разиграват из София сценката "Гоним опасни бандити!".

Въоръжени барети патрулираха днес на ключови места в столицата. Около Централната автогара и жп гарата имаше полицаи и барети от отряда за борба с тероризма= Хората в района видяха маскирани мъже, въоръжени с автомати, униформени полицаи, както и следови кучета, предаде NOVA TV.

Още преди два дни от МВР предупредиха за засилените мерки за сигурност около националния празник. Никой обаче не очакваше гарите, метрото и част от столичните квартали да осъмнат с маскирани и въоръжени с автомати мъже, които се разхождат по улицата.

Според МВР става дума за превантивни мерки.Според премиера Бойко Борисов обаче не е съвсем така. „Имаше някои сигнали, които трябваше да се проверят и докато се проверят сме взели всички превантивни мерки”, заяви премиерът.

Освен засилените мерки за сигурност в София, държавата подсилва редиците и на границата.

„Утре ще има учение на границата,за да сме подготвени за най-тежки ситуации и да сме проиграли всички възможни варианти. Българският народ трябва да бъде спокоен,че властта е взела всички мерки и че сме подготвени за най-тежки сценарии”, заяви Бойко Борисов.

Краен срок за превантивните мерки няма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във