Параграф22 Daily

§22 Новини

Докладът на главния прокурор пред депутатите влиза в Правната комисия на парламента

Решението на Народното събрание да поиска доклад на прокуратурата по прилагането на закона за първите 8 месеца на годината бе взето в края на юли тази година. Отчетът на главния прокурор е от 63 страници, а в него е отразена дейността както на прокуратурите в страната, така и на следствените служби, а всичко е под формата на подробни статистически данни.

Според правилника на парламента докладът се обсъжда по същия ред, по който и годишните доклади за дейността на органите на съдебната власт. След становището на юристите в парламента, правилата изискват документът да бъде разгледан и в пленарната зала. При обсъжданията депутатите могат да отправят въпроси от свое име, както и постъпили такива от граждани, институции и неправителствени организации.

Наред с данните са броя на образувани, разгледани, приключени и висящи производства, в доклада е отделено място и на делата от особен обществен интерес.Сред тях са такива са корупция, организирана престъпна група, злоупотреба с евросредства, пране на пари и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във