Параграф22 Daily

§22 Новини

Домати и яйца засипаха сградата на МВР нощес

В 41-вия ден на протести с искане за оставката на кабинета и главния прокурор остават блокирани три възлови кръстовища в София – Орлов мост, прeд Ректората на Софийския университет и между Министерския съвет и Президентството.

Около 30 са палатките на Орлов мост. Обстановката е спокойна. Протестиращите твърдят, че сега протестът е морален, но с настъпването на есенно-зимния сезон ще стане и социален. Те настояват за оставка на правителството, на главния прокурор, както и за въвеждане на машинно гласуване.  Протестиращите очакват тази вечер при тях да пристигне и "Походът на свободата" и носената от тях релса да бъде вградена в т.н. "грамада на гражданското недоволство".

След 21.00 часа традиционното протестно шествие се отправи към сградата на МВР, където тя беше замеряна с яйца и домати. Акцията на протестиращите беше придружена със скандирания "Оставка" и "Мафия".

Тодор Стоянов от палатковия лагер пред Министерски съвет коментира пред БНР възможно ли е да се стигне до сблъсък между граждани и граждани: „Това е абсурд и не трябва да се допуска! Това е желанието на управляващите! Това ние не го желаем, защото ние всички тук сме за една кауза - да освободим България от тази мафиотка структура, която съсипа държавата“.

Протестиращите декларираха, че няма да престанат с протестите, докато премиерът Борисов и главният прокурор Иван Гешев не подадат оставки. "Няма да се откажем. Не искаме България да се управлява от мутри и всичко да се ограбва чрез корупция", казаха протестиращите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във