Параграф22 Daily

§22 Новини

Домусчиев е охраняван от барети от СОБТ и звено „Кобра“ към СДВР

Жители на село„Бистрица“ - част от столичния район "Панчарево", са забелязали как действащи служители на СОБТ и на звеното „Кобра“ към СДВР денонощно се грижат за охраната на близкия до ГЕРБ и бившата власт бизнесмен Кирил Домусчиев. Според свидетели, те се сменяли като по график съответно на дневни и нощни смени. Казват, че през деня били на пост бойците от „Враня“, като на старшия му викали „Ямболския“. Командосите следвали бизнесмена навсякъде по петите. Нощното дежурство пък поемали колегите им от „Кобра“.

Съседите на Домусчиев са категорични, че ченгетата можело лесно да се разпознаят, тъй като част от тях нонстоп се спотайвали в частен автомобил, паркиран в близост до имението. Колите, в които се криели гардовете, също се сменяли, уж за да не бият на очи. Бистричани са възмутени, че хора, които получават сериозна заплата от държавния бюджет, продължават да нарушават правилата по стар обичай, като заработват нелегално като охранители на бизнесмени.

Според медийни публикации шефът на охраната на боса на „Лудогорец“ - Георги /Жоро/ Ташуков лично пресявал действащите барети и казвал кой кога да работи. По всичко личи, че като бивш служител в СОБТ, влиянието му върху едно от най-секретните и силови звена на МВР, продължава да е силно.

Мнозина се питат дали при подобни влияния и зависимости самият Кирил Домусчиев не е реалния шеф в сянка на баретите. Не малко бивши командоси, след като напуснат МВР, отиват веднага да охраняват Домусчиев и неговата свита. Хора от обкръжението му уточняват, че той не пести пари за гавазите си  и тяхната поддръжка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във