Параграф22 Daily

§22 Новини

Допълнителни 350 места за бежанци ще бъдат осигурени, реши правителството

За приемане на бежанци Министерският съвет взе решение за осигуряване на нови 350 места, съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в Министерски съвет. Това ще позволи да решим първоначалния проблем. Намерени са вече две места, където да се създаде център за настаняване на бежанци. До броени дни, ще започнат да функционират. В момента, в който вземем решение, ще започнем да настаняваме бежанци. Продължаваме да работим, защото потокът на бежанци не намалява, посочи министър Йовчев.


В Елхово и Хасково функционират щабове за бежанци. Тактическият щаб в Хасково има за цел да осигури настаняването на бежанците, които идват в България. Бяха проведени заседания на двата щаба. Създадени са планове на двата щаба с конкретни разчети за организацията на работа. Имаме готовност при възникване на ситуация да приемем по-голям брой бежанци, обясни министър Йовчев.


Министерството на здравеопазването е направило разчети за осигуряване на лекарства за бежанците. Създадена е организация и има лекари, които да осигурят прегледи на идващите бежанци. Има готовност ВМА да осигури допълнителни екипи от лекари, каза още министърът на вътрешните работи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във