Параграф22 Daily

§22 Новини

Досъдебно производство след оказана съпротива при опит за арест

На 9 март 2021 г., в къща в с. Синдел, при опит да бъдат задържани и отведени в полицейско управление, 37-годишната М.М. и 40-годишният Ю.А. оказали яростна съпротива на органите на реда. След като били поканени от служителите на ОД на МВР-Варна да ги придружат до полицейското управление, мъжът и жената отказали категорично и започнали да хвърлят различни предмети по тях. От къщата излезли още хора, сред тях и синът на М.М., и се включили в действията срещу полицаите, хвърляйки дървета, камъни и други неща. 18-годишният син на М.М. извадил нож и започнал да заплашва с него служителите на реда, ударил и един от полицаите с дърво.

Ситуацията била овладяна след произведен изстрел във въздуха. 37-годишната жена и 40-годишният мъж били задържани, а 18-годишният успял да избяга. По-късно младежът също бил задържан.

Назначени са съдебно-медицински експертизи за установяване вида на телесните повреди, които двама полицейски служители са получили при изпълнението на служебните си задължения. Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство по чл. 270 от НК, работата по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във