Параграф22 Daily

§22 Новини

Досъдебно производство срещу фирма от Дупница

Главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, директорът на ГД “Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски,  министър Емил Димитров и говорителят на главния прокурор Сийка Милева оповестиха предприетите съвместни мерки за недопускане нерегламентирано съхраняване на отпадъци.

Прокуратурата образува  ново досъдебно производство срещу собственика на проверяваната  фирма, съобщи говорителят на главния прокурор. То ще е за нерегламентирано управление на отпадъците, което застрашава живота на много граждани. Органите на реда търсят  собственика на известните му адреси, за да му връчат заповед за принудително спиране на дейността на фирмата до разчистването на всички отпадъци наоколо, уточни Милева.

Необходимо е незабавно прекратяване на дейността по получаване на отпадъци, за целта е осигурен денонощен полицейски пост, заяви главният секретар Ивайло Иванов.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров посочи, че са възможни законови промени, въз основа на които фирми, които съхраняват нерегламентирано отпадъци, да могат да бъдат затваряни веднага.

Facebook logo
Бъдете с нас и във