Параграф22 Daily

§22 Новини

Досъдебно производство срещу мъж за закана с убийство на игумен на Осеновлашкия манастир

Районна прокуратура – гр.Своге е образувала досъдебно наказателно производство срещу 59-годишния Николай П.М. за това, че на 17.02.2016 г. около 12:00 часа в района на манастирски комплекс „Седемте престола“ в с. Осеновлак, Софийска област, се е заканил с убийство на протойерей В. Тонов – игумен на Осеновлашкия манастир «Св. Богородица», като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, тъй като извършителят е държал огнестрелно оръжие.

Инцидентът е възникнал по повод спорове относно собствеността и ползването на недвижим имот и постройка, находяща се в земите на манастирския комплекс.

В районната прокуратура има други две преписки, заведени по жалба на наследник на покойния управител на манастира, с твърдения за извършени от настоящия игумен самоуправни действия по отношение на същите недвижим имот и постройка.

Непосредствената причина за инцидента от 17.02.2016г. са предприетите действия от страна на настоящия игумен по събаряне на постройката, за която има констатации от компетентните органи, че е незаконна.

Законно притежаваното оръжие – ловна пушка, е иззето и се намира в РУ-МВР – Своге.

Разследването по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във