Параграф22 Daily

§22 Новини

Досъдебно производство срещу опасен рецидивист, специалист по кражби, с 26 присъди, от които десет ефективни

Районната прокуратура в Търговище ръководи досъдебно производство срещу опасния рецидивист 27-годишния Стефан Красимиров от Омуртаг, извършил в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив серия кражби и противозаконно отнемане на лек автомобил от 29 февруари до 1 март 2016 год.  – престъпления по член 196, ал. 1, т. 1, във връзка с член 195, ал. 1, т. 3 и 4, във връзка с член 26 ал. 1, във връзка с член 29, ал. 1, буква „а“ и „б“ и по член 346, ал. 2, т. 1 и 2, във връзка с ал. 1, във връзка с член 28, ал. 1 от Наказателния кодекс.

По искане на Районната прокуратура в Търговище 27-годишният Красимиров е задържан под стража с определение на Търговищкия районен съд, което той обжалва пред Окръжния съд в Търговище. Делото по жалбата му срещу мярката за неотклонение е насрочено за разглеждане утре, 17 март 2016 г.

От 29 февруари до 1 март 2016 г. опасният рецидивист извършва кражба на телевизор, сумата от 75 лева и велосипед  от  транспортна компания в Търговище. С откраднатото колело и телевизор  той се придвижил до село Васил Левски, община Търговище. От улица в селото противозаконно отнел лек автомобил „БМВ“, изоставил крадения велосипед и с колата, в която натоварил откраднатия телевизор, заминал за село Руец. Там взломил  вратата на кметството, проникнал в кметския кабинет и откраднал от чантата на кмета ключове, с които успял да отключи кметската каса, от която взел 400 лева служебни пари.

След серията кражби Красимиров изоставил противозаконно отнетото „БМВ“ в близост до хотел „Тера Европа“ в Търговище. На следващия ден отново взел колата, с която се придвижил до село Трескавец , община Омуртаг.  Проникнал в училището и извършил кражба на два лаптопа и CD-плеър. С откраднатите училищни вещи се върнал в Търговище и ги продал на заложна къща.

В разпит пред разследващ полицай 27-годишният опасен рецидивист се признал за виновен, но отказал да дава обяснения по серията извършени кражби.

Красимиров има в биографията си  26 присъди, десет от които ефективни - за кражби, противозаконно унищожаване на чужди движи вещи, противозаконно отнемане на автомобили и противозаконно проникване в чужди жилища,  незаконно пресичане на границата на България. Последната му присъда е произнесена през 2012 год., а от затвора бил освободен на 7 юни 2013 год. През трите години, в които пребивавал в Гърция, се сдобил и с условна присъда за престъпление, извършено там.

Facebook logo
Бъдете с нас и във