Параграф22 Daily

§22 Новини

Досъдебно производство за 74 килограма тютюн за наргиле без бандерол

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, при съвместна акция на Агенция “Митници” и сектор “Икономическа полиция” към 07 РПУ – София на МВР, беше разкрит канал за разпространение на тютюн за наргиле  на територията на страната без валиден  бандерол.

На 30.03.2020 г. служители на ГД “Митническо разузнаване и разследване” и сектор “Икономическа полиция” извършили проверка на пратка в офис на куриерска компания. В рамките на контролните действия в кашон се установили 39 пакета от 1 кг. тютюн за наргиле без бандерол. Стоката по товарителница е описана като „въглени“.

В хода на разследването е извършено претърсване в частен дом в гр. София, където са открити още 35 пакета от 1 кг. тютюн за наргиле без валиден бандерол.

В рамките на разследването, от отдела по сигурността на куриерската компания е оказано съдействие като част от оперативното взаимодействие между митническата администрация и икономическите оператори за противодействие на незаконното разпространение на акцизни стоки.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване" под надзора на Софийска районна прокуратура и са установени лица, имащи отношение към извършеното престъпление.

Facebook logo
Бъдете с нас и във