Параграф22 Daily

§22 Новини

Досъдебно производство за килограм метамфетамин в Шумен

Окръжна прокуратура – Шумен ръководи досъдебно производство във връзка с намерен около килограм наркотик в лек автомобил. 43-годишния М.Ч. от Хасково е привлечен в качеството му на обвиняем за това, че без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин с общо нетно тегло 962 грама и малко количество марихуана, обвинение по чл. 354а, ал.1 от НК. Той ще отговаря и за това, че е управлявал лек автомобил след употреба на упойващи вещества. Престъплението е квалифицирано по чл. 343б, ал.3 от НК.

Наркотичното вещество било намерено и иззето след проверка на автомобила, с който обвиняемият се придвижвал, на 18 май 2021 година. Пакетът с метамфетамин бил скрит в резервната гума на колата. Освен това, при личния обиск, в М.Ч. било намерено малко количество марихуана.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен, мъжът е задържан за срок до 72 часа. Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него, а именно „задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във