Параграф22 Daily

§22 Новини

Досъдебно производство за кражба на 3 374 лева от каса на бензиностанция, задържани са две жени

Районна прокуратура-Асеновград наблюдава досъдебно производство за отнемане на чужди движими вещи от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Днес, 25 юни 2020 г,. около 4 часа сутринта, е бил подаден сигнал чрез паникбутон за извършена кражба от търговския обект на бензиностанция на изхода от гр. Асеновград в посока към с. Бачково, общ. Асеновград. На място пристигнал полицейски екип от РУ на МВР - Асеновград, като в помещението се намирала дежурната служителка, подала сигнала. Тя обяснила, че докато била зад касата, близо до рафтове с подредени цигари, в търговския обект влязла непозната жена с маска на лицето. Тя отишла в касовото помещение и оттам взела наличните пари, част от които били от оборота, или общо 3 374 лева.

Незабавно били проведени процесуално – следствени действия, в резултат на които се установило, че жената, която е влязла в търговския обект работела преди на бензиностанцията. Според първоначалните данни, тя и дежурната служителка предварително се уговорили да откраднат парите и да си ги разделят. Двете живеели заедно на квартира, имали финансови затруднения. При извършено претърсване и изземване в жилището им е била намерена част от отнетата сума, като от нея липсвали 200 лева.. Двете жени, съответно – 37-годишната дежурна служителка и бившата й колежка, на 32 г., са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Асеновград, да бъдат привлечени като обвиняеми  по чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Разследването по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във