Параграф22 Daily

§22 Новини

Досъдебно производство за незаконно добиване на гнайс

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение - Ивайловград наблюдава досъдебно производство за извършен добив на подземни богатства – гнайс, без предоставена концесия – престъпление по чл. 240а ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 3 февруари 2021 г., е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, в която са участвали служители  от ОД на МВР -Хасково – РУ-Ивайловград. Акцията е преминала под наблюдението на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Ивайловград.  Направена е била проверка за незаконен добив на скални материали, в резултата на която в землището на с. Нова ливада, общ. Ивайловград, е намерено кариерно гнездо. В него незаконно се добивал гнайс.

Кариерата не е фигурирала в регистъра на Министерството на енергетиката с необходимите разрешителни за осъществяване на тази дейност. На място са били установени 18 мъже да извършват добив на гнайс.  Двама от тях, на 26 г. и на 42 г., са задържани по Закона за МВР. В кариерното гнездо е имало верижен багер, а наблизо и верижен трактор с монтирано устройство за товарене, както и 50 броя палети  с гнайсови плочи.

Разследването по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във