Параграф22 Daily

§22 Новини

Досъдебно производство за незаконно оръжие

Районна прокуратура-Пловдив – Териториално отделение-Карлово, наблюдава досъдебно производство за притежаване на оръжие без надлежно разрешение – престъпление по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 10 май 2021 г. полицейски служители от РУ-Карлово извършили претърсване и изземване  в условията на неотложност в дома на К.П., на 56 г., в с. Васил Левски, общ. Карлово.  Близо до стопанска постройка е бил намерен пистолет, без фабрични номера, който е иззет. Установено е, че К.П. не е притежавал разрешение за оръжие. Той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство за притежаване на незаконно оръжие е установено, че на 9 май 2021 г. в дома на К.П. са гостували негови познати по повод празненство. Според свидетелски показания в късните часове бил възпроизведен изстрел, като един от гостите - 50-годишен мъж, е пострадал и е бил откаран в болницата с нараняване в лицето и ръката. По случая се разпитват свидетели. Назначена е съдебномедицинска експертиза за вида на нанесената телесна повреда, както и балистична, която да установи с какво оръжие е произведен изстрелът.

К.П. ще бъде привлечен като обвиняем по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс, както и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във