Параграф22 Daily

§22 Новини

Досъдебно производство за повреждане на видеокамера на екип на Нова тв

В Районна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.216 ал.І от Наказателния кодекс - за повреждане на чужда движима вещ – видеокамера, собственост на Нова телевизия.

​На 30.10.2020 г., около 16,30ч., е бил подаден сигнал на тел.112 за скандал и закана за саморазправа с екип на Нова телевизия, станал пред автокъща в Стара Загора. На местопроизшествието е изпратен веднага автопатрул на Първо РУ на МВР в града. При пристигането на място полицейските служители установили екип на Нова телевизия -  главен редактор на предаването „Съдебен спор“, оператор и шофьор. Служителите на телевизията обяснили, че са заснемали репортаж, свързан с покупко-продажба на автомобил от автокъщата, след сигнал, подаден от недоволен клиент от сделката.

За случая е бил уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора, по чието разпореждане са започнали неотложни следствени действия. Извършен е бил оглед на местопроизшествието, при който са иззети веществени доказателства, изискани са записите от охранителните камери в района на обекта. След това незабавно са извършени разпити на всички установени на място свидетели – очевидци на случилото се. Видеокамерата е предоставена с протокол за доброволно предаване на разследващия орган.

Предстои техническа експертиза за установяване характера и степента на повредата на видеокамерата и оценителна/съдебно-икономическа/ експертиза за установяване на размера на причинената щета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във