Параграф22 Daily

§22 Новини

Досъдебно производство за ПТП, пострадали са две жени

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие, при което по непредпазливост са причинени телесни повреди – чл. 343 ал. 1 буква „Б“ от Наказателния кодекс. 

Днес сутринта е бил получен сигнал, че на ЖП прелеза в с. Скутаре, община Марица, обл. Пловдив, лек автомобил, марка „Пежо 307“, управляван от 31-годишната М.Г., е преминал през линиите при спуснати бариери, при което е бил ударен от движещ се локомотив. При сблъсъка, който е бил от страната на шофьорското място,  колата е изхвърчала на около 20 метра разстояние. В лекия автомобил е пътувала и друга жена, на 67 г.

Веднага на мястото на катастрофата са пристигнали лекарски и полицейски екипи. Двете пострадали жени са били откарани в болницата с наранявания. 42-годишният машинистът е бил изпробван за алкохол и наркотици с техническо средство, като уредът е отчел отрицателна проба и по двата показателя.  Локомотивът е пътувал в посока ЖП гара Пловдив.

По случая се извършват активни действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Пловдив –  направен е оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели и др. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във