Параграф22 Daily

§22 Новини

Досъдебно производство за смъртта на трима при ПТП

Окръжна прокуратура-Варна ръководи досъдебно производство във връзка с причиняване на смърт на повече от едно лице при управление на МПС след употреба на наркотични вещества. 46-годишен мъж, който е управлявал един от автомобилите, участвали в тежката катастрофа, е задържан. Предстои анализ на доказателствата за привличането му като обвиняем и задържането му по реда на НПК.

Инцидентът е възникнал вечерта на 3 септември 2021 г., малко след 22:00 часа, на пътя от к.к. Златни пясъци за Варна, в района на Евксиноград. Сблъскали са се два автомобила. В резултат от тежкото произшествие са загинали трима души, пътували в един от тях.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около пътно-транспортното произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Варна. От ПРБ уточняват, че държавното обвинение е предприело множество инициативи за изменение на Наказателния кодекс в частта му за престъпленията по транспорта – увеличаване на санкциите, както и отнемане на МПС, свързани с престъпления по транспорта след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Facebook logo
Бъдете с нас и във