Параграф22 Daily

§22 Новини

Досъдебно производство за влаковата катастрофа край Септември

Започнато е досъдебно производство във връзка с пътнотранспортното произшествие, настъпило вчера, около 16.30 часа в междугарието Белово - Септември, съобщи пред медии говорителят на Окръжната прокуратура в Пазарджик Снежана Стоянова. Досъдебното производство се разследва от полицай от Районно управление "Транспортна полиция" - Пловдив, под наблюдението на Районна прокуратура - Пазарджик.


Снежана Стоянова уточни, че текстът от Наказателния кодекс, по който се води досъдебното производство е за причиняване по непредпазливост на средни телесни повреди на повече от едно лице, вследствие на нарушаване правилата за движение по пътищата, и по-конкретно на чл.52 т.2 от Закона за движение по пътищата, забраняващ на участниците в движението да преминават през железопътен прелез при мигаща червена светлина на светофара или включена звукова сигнализация, независимо от положението на бариерите. Броят на пострадалите е в процес на уточняване.


Предстоят разпити на свидетели - очевидци, назначаването на автотехническа и съдебно медицински експертизи, евентуално повдигане на обвинение на виновното за пътно-транспортното произшествие лице.


Говорителят на Окръжната прокуратура уточни още, че няма повдигнато обвинение и няма обвиняемо лице, защото трябва да се съберат категорични доказателства, за да се стигне до повдигане на обвинение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във