Параграф22 Daily

§22 Новини

ДПС предаде на властта 8 папки сигнали срещу Иво Прокопиев

8 папки за Иво Прокопиев, събрани с помощта на Антикорупционната търсачка на Гугъл, предаде днес ДПС на премиера Кирил Петков. Депутатът от движението Йордан Цонев обяви, че очакват да бъде разследван и Прокопиев като бъде сигнализирана прокуратурата. Това да стане по същия начин както на държавното обвинение бе предаден оня списък с 19 имена.

Кирил Петков обеща че няма да има сигнал, който да бъде игнориран от българското правителство. "Единствено се питам защо не отива този сигнал в прокуратурата. Ако и вие нямате доверие в прокуратурата, значи имаме общ проблем и заедно трябва да го разрешим", каза още Петков.

"Подаваме сигнала по 2 причини", обясни Цонев и посочи, че от ДПС имат доверие и в МС, и в червените тоги. "Подозираме, че има разпънат чадър над Иво Прокопиев от години наред" каза депутатът и попита дали Петков ще запита прокуратурата защо не е протестирала оправдателното решение на съда по делото срещу Прокопиев. "Добре би било под по-строг контрол да бъдат разследвани тези данни", допълни той.

"Явно започваме да се обединяваме по-голяма група, че този (главен) прокурор трябва да си ходи", отвърна Кирил Петков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във