Параграф22 Daily

§22 Новини

ДПС внесе предложение за промяна на Закона за НСО

Парламентарната група на ДПС, чрез народните представители Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид, внесе в парламента Закон за изменение и допълнение на Закона за НСО. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

С настоящия законопроект се уреждат обществените отношения, регламентиращи реда и начина за охрана от Националната служба за охрана на кръга от лица, посочени в чл.22, ал.1, т. 2-4 от закона, а именно: народни представители, членове на семействата на лицата по чл.20, ал.1, както и други лица, свързани с националната сигурност, посегателството спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в Републиката.

Предвижда се тези лица, в случай, че са налице основания за осигуряването им, тяхната охрана съгласно разпоредбите на закона, да се заплаща от застрашените по тарифа, утвърдена от Министъра на финансите, по предложение на Началника на Националната служба за охрана. Целта е охраната на тези лица да не е за сметка на бюджета на Националната служба за охрана, като по този начин ще се постигне значителна финансова дисциплина и ограничаване на разходите за охрана без да се засегнат неприкосновеността и правата на охраняваното лице.

Facebook logo
Бъдете с нас и във