Параграф22 Daily

§22 Новини

ДС и мафията тръгнаха ва-банк срещу банките, пращат плашещи SMS-и

Тези дни недоубитите останки от ДС и от мафията отново разиграват поредната операция "1996-1997". В нея са включени пишман бизнесмени, които не могат да си платят по никакъв начин натрупаните заеми от стотици милиони лева при сегашния валутен курс от 1.95 лв за евро, но могат да го направят без проблеми при курс 3000 лв. за евро - примерно, както направиха това през далечната вече 1997 г. И да продължат да цоцат кредити от влагонабиращите институции с небивалицата "чисто кредитно досие".


Зад тях са среброкоси кукловоди от бившата ДС, които отново искат явно, а не задкулисно, да дърпат конците на цялостната политика в България, както и снишавалите се досега трибуквени мафиоти, които искат пак да правят каквото си искат из страната като раздават правосъдие с бухалки, ножове и бомби. И да лепят наляво-надясно охранителни стикери. Редом с тях са и дребни местни политикани, обзети от налудничави - но и трудно реализируеми амбиции.


Тези индивиди организираха и кампанията "SMS слухове" с единствената цел да бутнат след КТБ и ПИБ. И така да  взривят хората, страната, валутния борд. Впрочем сега е времето ДАНС да докаже, че не служи на този или на онзи, а че работи единствено за държавата и да определи от коя СИМ-карта и от кой човек са пращани тези SMS-и. Което технически не е трудно. Ама никак!


Някой може да ме сметне за налудничав параноик, но опашките пред офисите и клоновете на водещи трезори от първата десятка на БНБ тези дни ясно говорят, че е налице дестабилизационен сценарий, в който - наред с хората от ДС, участват и трибуквени мафиоти и политикани, а изпълнители са хорица, които са готови по партийна заповед - такава вече явно има издадена, или срещу скромно възнаграждение в брой, да клатят основите на финансовата стабилност след което ще стоят пак гладни. Защото голямата печалба няма да отиде при тях - те ще плащат само разходите по операция "Сваляне на валутния борд".


В тази посока сочи и главната теза в изявлението на управителя на БНБ г-н Иван Искров, който отбеляза: "Подобни криминални действия са пряко насочени срещу спестяванията на всеки български гражданин и срещу финансовата стабилност като основен елемент от националната сигурност на страната.Българската народна банка заявява категорично, че ще използва всички свои средства и ресурси, за да гарантира спестяванията на хората.


Обръщаме се към парламента, правителството и президента на страната за подкрепа на нашите действия в защита на финансовата и банковата стабилност за доброто на България и нейните граждани. Настояваме компетентните органи, в това число прокуратура, МВР и ДАНС да приложат цялата строгост на закона срещу разпространителите на неверни и злонамерени слухове и спекулации".


Рядко сме чували управител на БНБ да нарича нечии действия така - "криминални",  и то в прав текст.


Имаме основание да мислим, че в момента се реализира мащабен заговор срещу държавата, срещу банковата система, срещу БНБ, срещу валутния борд. На ДС и на мафията валутен борд не й трябва, на ДС и на мафията ЕС не им трябва, на ДС и на мафията им трябва само познатата имитация на плаващ валутен курс и пълно беззаконие в страната, при което личните валутни и финансови проблеми се уреждат лесно с поредната валутна далаверка, наречена безобидно "пазарна обезценка на лева".


"Има установени опити, злонамерени, целенасочени да се дестабилизира банковата система и от вчера се провежда разследване в тази посока, заяви пред журналисти в парламента и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Целта е била да се разпространи слух, който да дестабилизира определена банка", добави вътрешният министър, цитиран от БТА.


Освен това, едно излизане от валутния борд и от фиксираното съотношение евро-лев означава и излизане от ЕС, защото се нарушава основополагащ пункт от Договора за присъединяване на България към общността, а никой няма да ни предоговаря нови условия за членство в ЕС. България все пак не е Великобритания и ние не можем, подобно на Маргарет Татчър, да извикаме - "Върнете ми парите обратно!" (Give me my money back!).


Днес всеки българин трябва да избере къде се намира - от страната на закона, на борда, на проспериращите банки или от страната на ДС, мафията, политиканите, трибуквените юнаци.


Днес е време разделно - и никой няма право да няма позиция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във