Параграф22 Daily

§22 Новини

Дълговете на ТВ7 са над 200 млн. лева. Главният секретар на МВР пред ПИК: Полицията не е страна по случая.

Полицията не е страна по случая с ТВ7. МВР оказва съдействие на частен съдебен изпълнител по дело. Служителите се държат възпитано и спазват задълженията, които са им отредени по закон. На мястото е началникът на 6 РУ Иван Пепелджийски. Това заяви пред ПИК главният секретар на МВР Георги Костов. Потърсихме мнението му по повод горещите събития в ТВ7, където частен съдебен изпълнител иска да спре сървърите.

Според информация на ПИК, съдия-изпълнителят действа в следствие на дело, по което ТВ7 дължи огромна сума на частна компания. Твърди се, че става въпрос за дълг от над 200 млн. лева. Медията е загубила производството и сега имуществото й трябва да бъде описано.

В момента представители на Корпоративна търговска банка (КТБ), 6-то РПУ и спецчасти описват техниката и съоръженията на медията. Според журналист на сутрешния блок се правят опити да бъде откачен сървърът на телевизията. Журналисти от медията, които са били на събития, в момента не се допускат вътре. Отвън пред сградата има полицейски джип и неколцина полицаи.

Квесторите на КТБ са поискали от СГС да бъде иззето имуществото на Тв7, но СГС се произнася, че това е национална медия и не може да бъде конфискувано имущество. Преди дни вече синдиците на КТБ обжалват решението на СГС и правното основание за днешната акция в медията е периодът именно на това обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във