Параграф22 Daily

§22 Новини

Дънкови панталони и "маркови" парфюми задържаха на Капитан Андреево

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и Териториална дирекция Южна морска задържаха 3000 панталона  от плат „деним“ и близо 1000 парфюма с лого на известни марки, при две проверки на МП Капитан Андреево.

Товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ за Швеция пристига на пункта на 31.07.2020 г. Шофьорът на автомобила, турски гражданин, представя документи за превозваната групажна стока, опакована в 798 колета. При извършване на щателна митническа проверка се установява, че в товарното помещение има 98 колета повече от декларираните, а в тях са открити недекларирани 3000 панталона от плат „деним“.

При друг случай, на 05.08.2020г. около 22 часа на входящо трасе пристига автобус с 35 пътници  на път за Румъния.  Превозното средство е селектирано за щателна проверка. Един от пътниците, румънски гражданин,  декларира пред митническите органи, че пренася 478 парфюма и тоалетни води, за които се установява, че са с лого на известни марки, сред които Versace, Dior, Chanel, Armani, Valentino. Ароматите са задържани поради съмнение, че нарушават права върху интелектуалната собственост.  В хода на проверката,  митническите служители откриват в най-вътрешната част на багажното отделение на автобуса, зад чанти с личен багаж, кашон с 482 парфюма и тоалетни води с логото на 13 световноизвестни марки. Установено, че укритата стока е на друг пътник в автобуса, също румънски гражданин.

Стоките са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във