Параграф22 Weekly

§22 Новини

Държавата срещу бандитите: битката продължава!

Полицията в Кърджали задържа шест души за бизнес с наркотици и за кражба на метали в рамките на специализирана операция за противодействие срещу битовата престъпност, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Кърджали.


При извършена проверка на лек автомобил "Опел" на паркинг на ул. "Мара Михайлова" в областния център е било установено, че О.Н. 19 години и О.О. на 18 години държат суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана.


Д.Ш. на 18 години, Г.Р. 37 години, С.Г. на 19 години и 17-годишен са били заловени да носят чували с метални тръби, откраднати от вила в кв. "Гледка" в Кърджали. По двата случая са образувани досъдебни производства за незаконно притежаване на наркотични вещества и за кражба.


От ОД на МВР - Благоевград съобщиха за задържането на мъж за кражба на метални тръби на стойност 8000 лева в село Марикостиново, община Петрич. След получен на 6 февруари т.г. сигнал за кражба на осем метални тръби, извършена в района на бензиностанция в село Марикостиново, е задържан извършителят на деянието - 42-годишния Б.К. от същото село. 


Органите на реда в Перник пък задържа 16 души за незаконен добив на 5 тона въглища, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Перник. Акцията е била проведена под надзора на Окръжната прокуратура в областния център. Служители на реда са атакували квартал "Стара Тева". На място са задържани 16 човека и 5 тона незаконно добити въглища.


Групата е разпитана и са им съставени актове за административни нарушения по Закона за МВР и Наредба № 1 на Община Перник. Въглищата са иззети в полза на общинската администрация.


Засиленият контрол продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във