Параграф22 Daily

§22 Новини

Дъщерята на Цар Киро остава в ареста

Дъщерята на Цар Киро остава в ареста. Това реши съдът в Пловдив, пише БГНЕС. На 24 февруари Събка Кирилова Рашкова бе арестувана, след като при полицейска проверка на личния й автомобил са открити малко над 2 кг хероин. Пакетите, общо пет на брой, са били равномерно разположени в два колана, които Рашкова е носила.

На делото не стана ясно откъде тя се е снабдила с това количество, но обемът му сочи, че хероинът е бил за разпространение. В първоначалната информация прокуратурата съобщи, че Рашкова е била задържана след връщане от Турция. В петък в съда стана ясно, че тя е била в Свиленград, играла е в казино няколко часа и се е обадила на племенника си да дойде да я прибере в Пловдив, защото е употребила антидепресанти и не може да си дойде сама.

Събка Рашкова представи в съда медицински документи от 2015 година, а защитата подчерта факта, че тя е съдействала. Признала си е, че наркотикът е неин. Събка Рашкова е осъждана и преди, макар и в момента тя да е реабилитирана, това изигра роля при оставянето и в ареста. Задържаното количество хероин възлиза на цена около 185 000 лв и е  с доста добра чистота на веществото.

За това престъпление законодателят предвижда затвор от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във