Параграф22 Daily

§22 Новини

Двама извършители на телефонна измама са задържани в РУП Горна Оряховица

Двама извършители на телефонна измама са задържани в РУП Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР Велико Търново. На 29 май 2013 г. непознато лице се обадило по мобилен телефон на 73-годишна жителка на с. Межден, община Дулово, и й казал, че носи колет от неин внук от Германия, за който трябва да заплати сумата от 1000 лева. Измамникът накарал жената да отиде до горнооряховското село Драганово, където мъж от ромски произход й предал пратката и взел сумата от 1000 лева.


Потърпевшата сигнализирала в РУП Горна Оряховица едва на 2 юли 2013 г. Криминалисти от РУП Горна Оряховица установяват, че извършители на измамата са В.И. на 34 години, осъждан за кражби и противозаконно отнемане на МПС, и Д.И. на 24 години, осъждан за измами и управление на МПС без СУМПС.


Преписката е присъединена към досъдебно производство водено в РУП Горна Оряховица за същото престъпление. Измамниците от с. Камен са привлечени в качеството на обвиняеми за извършената измама. В.И. е с наложена мярка Задържане под стража , а на Д.И. е наложена мярка Подписка .

Facebook logo
Бъдете с нас и във