Параграф22 Daily

§22 Новини

Двама мъже, погълнали хероин, са задържани за 72 часа

На 27 октомври е проведена специализирана полицейска операция с участието на служители на Главна дирекция “Криминална полиция” и ОДМВР-Благоевград под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград. Акцията е предприета след  информация за двама мъже, които възнамеряват да погълнат хероин, за да го трафикират към Западна Европа, съобщава МВР.

Около 18 часа, в района на ГКПП – Кулата за проверка бил спрян лек автомобил „Мерцедес“ с благоевградска регистрация, управляван от К.К /49 г./ от Гоце Делчев, криминално проявен, осъждан в България за самоуправство, осъждан също и в Гърция и Франция. В колата пътували Б.Б. /51 г./ от Благоевград, регистриран в полицията за повреждане и унищожаване и осъждан в Италия, и Р.Ч. /33 г./ от Гоце Делчев.

В хода на разследването било установено, че К.К и Б.Б същия ден са погълнали по 50 капсули хероин, с тегло около 10 грама всяка,  общо към 1 килограм. Капсулите били изработени от пръсти на латексови ръкавици. Двамата мъже са настанени в МБАЛ-Благоевград, където под лекарско наблюдение се освободили от опасното стомашно съдържание.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 242 от НК. На К.К и Б.Б е повдигнато обвинение и с постановление на прокурор са задържани за срок от 72 часа, а Р.Ч след разпит, е освободен. Работата по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във