Параграф22 Daily

§22 Новини

Двама мъже са задържани за отглеждане на канабис в с. Мустрак

Двама мъже са задържани при Специализирана полицейска операция на РУ – Свиленград за противодействие на конвенционалната престъпност в малките и отдалечените населени места на територията на гр. Свиленград и региона. Акцията е преминала под ръководството на Районна прокуратура – Свиленград.

При извършена проверка от полицейските служители, в землището на с. Мустрак, общ. Свиленград, са задържани Г.Г., на 36 г., и С.С., на 36 г. Установено е, че двамата са засели и отглеждали в двор на изоставена къща множество растения, които при тестване с полеви наркотест са реагирали на високорисковонаркотичното вещество - канабис.

Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс – за засяване и оглеждане на растения от рода на конопа.

Разследваното по случая продължава.

За последните десет дни при три специализирани полицейски акции на територията на гр. Свиленград и региона са задържани четирима мъже за отглеждане на канабис в ниви в с. Димитровче, с. Левка и с. Мустрак, общ. Свиленград, като в Районна прокуратура – Свиленград са образувани досъдебни производства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във