Параграф22 Daily

§22 Новини

Двама от ГЕРБ глобени, карали по неотворената ”Тракия”

Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви по време на парламентарния контрол, че на депутата от ГЕРБ Семир Мелих и на бившия областен управител на Бургас Константин Гребенаров са съставени 2 акта, защото са карали по затворен участък на АМ Тракия край Карнобат и са преместили пътен знак.


На 12 юли Мелих, Гребенаров и още трима народни представители от ГЕРБ, както и кметовете на Поморие и Царево, откриха символично последната отсечка на магистрала Тракия край Карнобат преди официалното й пускане в експлоатация.


По думите на Йовчев от снетите обяснения на служители на охранителната фирма става ясно, че около 15 часа в този ден на детелината при Карнобат пристигнали черен джип и сив микробус. От возилата слезли лица, които се представили на охранителя като депутати. Те заявили, че са с имунитет и той не може да ги спре. След това неправомерно отстранили преградите и продължили с колите в посока София.


Вътрешният министър посочи, че е извършена допълнителна проверка от Областната дирекция на МВР в Бургас, при която са установени нарушителите - Семир Мелих и Константин Гребенаров, които премахнали пътния знак. Преместването на знака е нарушение на Закона за пътищата, за което на Гребенаров е съставен акт за установяване на административно нарушение. На депутата също е съставен акт. При проверката е установено и друго нарушение. Материалите от проверката са изпратени на АПИ, за да предприемат действия по компетентност, допълни Цветлин Йовчев.


Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура в Карнобат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във