Параграф22 Daily

§22 Новини

Двама от задържаните по делото за КТБ остават в ареста

Според Софийския градски съд прокуратурата е събрала достатъчно доказателства срещу трима от четиримата задържани служители на Корпоративна търговска банка (КТБ). 


Над девет часа бяха необходими на съда, за да стигне до решение, като началото на заседанието бе дадено минути след 17 ч. в неделя, а решението на съдия Пенка Велинова бе изчетено пред обвиняемите малко преди 3 ч. в понеделник.


Още преди началото на заседанието в неделя защитата разкри пред журналисти, че държавното обвинение е променило своята първоначална версия, която стъпваше на сигнала на БНБ и се е отказала от обвинението, че на 19 юни от КТБ са били изнесени близо 206 млн. лв. с чували. 


Съдът прецени, че в ареста трябва да останат главният касиер на банката Маргарита Петрова и зам.-главният счетоводител Борислава Тренева-Кючукова. 

На главния счетоводител на КТБ Мария Димова беше наложена мярка за неотклонение „домашен арест“ заради влошеното ѝ здравословно състояние. 


Съдът прецени, че прокуратурата не разполага с достатъчно доказателства срещу изпълнителния директор на КТБ Орлин Русев, на когото беше наложена мярка „парична гаранция“ 10 хил. лв. 


Четиримата са обвинени за длъжностно присвояване на близо 206 млн. лв. и прокуратурата беше поискала постоянен арест за всички. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във