Параграф22 Daily

§22 Новини

Двама пребиха с колове 73-годишен заради забележка

73-годишен мъж от белослатинското село Галиче е бил жестоко пребит с дървени пръти от двама младежи, на които е направил забележка да не берат от ореха в двора му.

Двамата биячи - 15-годишен тийнейджър от Галиче и 22-годишен мъж от Ихтиман са задържани, повдигнати са им обвинения и са оставени в ареста с прокурорско постановление за 72 часа. Разследването се води от Районната прокуратура във Враца и териториалното й поделение в Бяла Слатина.

Пенсионерът е нападнат вчера, след като направил забележка на младежите да не берат ореха в двора му. Репликата предизвикала агресията на двамата, които атакували с дървени колове възрастния мъж. Той се опитал да се скрие в дома си, но те разбили вратата и продължили да го бият вътре.

73-годишният мъж е транспортиран в болницата в Бяла Слатина с комоцио, охлузни рани по цялото тяло и съмнение за счупени пръсти на едната ръка.

В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествието. Иззети са дървените пръти, с които е бил бит пострадалият. Двамата престъпници са задържани.

С постановление на прокурор те са привлечени в качеството на обвиняеми за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди и противозаконно влизане в чуждо жилище. Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа.

Те са с поредица от криминални регистрации, по-възрастният от тях вече е и осъждан за грабеж.

 

На брифинг окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков заяви, че това е трето поредно нападение на възрастен човек в рамките на месец в областта. По думите му случаите зачестяват и само бърза и безкомпромисна работа на правозащитните органи може да спре тази тенденция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във