Параграф22 Daily

§22 Новини

Двама рецидивисти с обвинение за склоняване на ученичка към проституция

Районната прокуратура във Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу двама мъже за склоняване към проституция на 14-годишна ученичка. През февруари м.г. двамата се запознали с нея, като заедно посещавали заведения, купували ѝ храна и напитки, давали ѝ джобни пари.

Не след дълго са ѝ предложили да печели пари, като проституира. Момичето отказало. След този случай продължили да се виждат, както и да склоняват непълнолетната към предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.

В периода от март до април. 2021 г. обвиняемите убеждавали, мотивирали и свождали ученичката да осъществява полови контакти с различни мъже срещу предварително уговорено от тях заплащане.

Съдействали чрез намиране на клиенти, публикували обява в интернет сайт, водели я и я прибирали от различни адреси, осигурявали превоз. Често вземали момичето от училище, поради което то имало много неизвинени отсъствия.

Пострадалата не споделила с никого от близките си с какво се занимава. Била принуждавана да предоставя сексуални услуги чрез заплахи от страна на двамата. Бащата на момичето, който работел в Германия, разбрал за случващото се с дъщеря му. Върнал се в страната и подал сигнал в полицията.

В хода на разследването са били събрани доказателства за виновността на обвиняемите и са извършени експертизи - аудиотехническа и комплексна психиатрично-психологична. Обвиняемите са осъждани.

По делото предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във