Параграф22 Daily

§22 Новини

Двама са осъдени за отглеждане и държане на канабис

По обвинение на Окръжна прокуратура–Ловеч, двама мъже са осъдени за отглеждане и държане с цел разпространение на канабис и за държане на съоръжения и материали за производството му.

А. М. и В. И. са признати за виновни за това, че от неустановена дата до 08.10.2021 г., в имот в с. Горно Павликени, Ловешка област, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, произвели и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи размери - канабис с тегло 34,930 грама, на стойност 209,58 лева.

По същото време и място, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите те държали съоръжения за производство на наркотични вещества на стойност 16 755,50 лева и материали за производство на наркотични вещества на стойност 5088,24 лева. В същият имот А. М. и В. И са отглеждали 104 броя растения от рода на конопа с тегло 76 919,403 гр., в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

За извършените престъпления на двамата е наложено наказание от по три години лишаване от свобода, изпълнението на което на основание чл. 66 от НК е отложено с пет години изпитателен срок, и на глоба в размер на по 5000 лева.

Веществените доказателства, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата. Делото е приключило след одобрено от съда споразумение, което има последици на влязла в сила присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във