Параграф22 Daily

§22 Новини

Двама свещеници бяха бити от криминално проявен бургаски батка

Двама свещенници пострадаха, след като бяха нападнати от известен с криминалните си прояви бургазлия. Инцидентът е станал в католическата църква „Дева Мария Богородица“.

По информация на енорийския свещенник, който е станал свидетел на побоя, мъжът е посещавал църквата ежедневно през последния месец. На няколко пъти обаче бил засичан от него да къса от цветята в саксиите.  Неколкократните забележки за това станали причина за агресията на мъжа.

Тази неделя, след поредната забележка, той посегнал на единия от отците и му разкървавил носа, след което побягнал. Пристигналите на място полицаи посъветвали свещениците, при следващото  посещение веднага да сигнализират на органите на реда.

Това станало още на следващия ден - понеделник, а отзовалите се на сигнала униформени задържали побойника.

Само двадесетина минути минути по-късно обаче нападателят отново се появил в църквата и връхлетял върху двама от свещенниците с юмруци. В резултат на побоя двамата са настанени в бургаската болница със счупени носове.  Не е ясно как е избягал на ченгетата или те са го пуснали след нравоучителна беседа...

Мъжът е обявен за местно издирване. По случая в Първо Районно управление в Бургас е образувано бързо полицейско производство за нанесени телесни повреди по хулигански подбуди, съобщават от полицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във