Параграф22 Daily

§22 Новини

Двама участници в ОПГ за контрабанда с цигари получиха присъди

Двама участници в 13-членна организирана престъпна група за незаконен внос и държане на цигари без бандерол в особено големи размери с цел разпространението им в страната, получиха наказания от по 2 години и 6 месеца лишаване от свобода и лишаване от право да упражняват търговска дейност с акцизни стоки.

Двамата подсъдими са признати за виновни за това, че през периода от октомври 2010 г. до 24 февруари 2011 г., на територията на Република Гърция и областите Хасково, Пловдив, Варна, Велико Търново, Пазарджик, Русе и София, са участвали в престъпното сдружение (престъпление по чл. 321, ал. 3 от НК). Специализираният наказателен съд е одобрил постигнато споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимите.

Двамата осъдени са шофьори на товарни автомобили, посредством които престъпното сдружение е превозвало и държало 550 006 кутии с цигари без бандерол на стойност 3 375 060 лв. (престъпление по чл. 234, ал. 2, т. 3 от НК). Контрабандната акцизна стока е била предназначена за незаконно разпространение в страната, но е задържана преди да бъда пласирана на пазара.

По отношение на останалите подсъдими делото продължава по общия ред в Специализирания наказателен съд. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във