Параграф22 Daily

§22 Новини

Двама задържани за точене на банкови карти

Банковите документи били оставяни в залог срещу паричен лихвен заем, отпускан от управляваната от единия от тях заложна къща в града


Вчера служители на полицията в Харманли са задържали 20-годишен жител на града в момент на теглене на суми пари от банкомат, намиращ се на площад Възраждане . При извършената проверка в чантата на младия мъж служителите на реда открили 30 карти, издадени от различни банкови институции и ПИН-кодовете за тях, копия на лични карти на притежателите им, сумата от 230 лв., както и бележки за извършени транзакции.


По първоначални данни от разследването 20-годишният мъж, който има криминалистическа регистрация за кражба, е изпълнявал ролята на муле. Той бил натоварен със задачата да извършва тегления от банковите карти. Документите били оставяни като залог в заложна къща в града, чийто управител е 36-годишен местен жител. Срещу това на жители от региона бил отпускан паричен лихвен заем. Криминално проявеният за хулиганство и телесни повреди 36-годишен мъж също е задържан.


Двамата ще останат в ареста за срок до 24 часа. За престъпление по чл. 249, ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на Окръжна прокуратура endash Хасково.

Facebook logo
Бъдете с нас и във