Параграф22 Daily

§22 Новини

Двамина, държали около 2 кг хероин и 270 гр. метамфетамин, са в ареста

Състав на Окръжен съд-Варна уважи исканията на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двама мъже, задържани със значителни количества хероин и метамфетамин. 39-годишният Й.Д. и 30-годишният К.Г. са привлечени в качеството им на обвиняеми за държане без надлежно разрешително на високорискови наркотични вещества с цел разпространение - престъпление по НК. Единият от тях е обвинен и за това, че умишлено е склонил другия да извърши престъпното деяние.

На 4 ноември 2021 година, при провела се под надзора на Окръжната прокуратура във Варна специализирана операция, е извършено претърсване и изземване в л.а. „Дачия“, управляван от Й.Д. В автомобила са намерени четири добре опаковани пакета, съдържащи общо 1938 грама хероин.

В хода на разследването по случая, е установено, че наркотичното вещество, държано от Й.Д., е предназначено за другия задържан при операцията – К.Г. Мъжът очаквал доставката на хероин в дома си във варненския квартал „Изгрев“, където е задържан. При обиска в жилището му са намерени и иззети 270 грама метамфетамин и 11,01 грама хероин. Именно К.Г. е обвинен за това, че умишлено е склонил Й.Д. да държи високорисковото наркотично вещество.

Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна.

Определенията на Окръжния съд във Варна подлежат на обжалване пред Апелативен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във