Параграф22 Daily

§22 Новини

Двамина остават в ареста за подпомагане на сирийски мигранти

По искане на Районна прокуратура – Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.К., на 22 г., и Д.А., на 39 г., за това, че на 18 август 2021 г., в района на 132 км на автомагистрала „Тракия“, в землището на село Войводиново, обл. Пловдив, в съучастие, като извършители, с цел да набавят за себе си имотна облага, подпомогнали 13 граждани на Сирия да преминат в страната в нарушение на закона – престъпление по чл. 281, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20 от Наказателния кодекс.

На 18 август 2021 г. обвиняемият Д.К., който управлявал автомобил марка „Воксхол“, бил спрян за проверка от полицейски служители на автомагистрала „Тракия“,  на км 132,  в землището на с. Войводиново, област Пловдив. В автомобила били открити 13 чужденци – граждани на Сирия, всички мъже, които трябвало да бъдат откарани до София. Те влезли от Турция в България през „зелена граница“.

Установено е, че обвиняемият Д.А. управлявал лек автомобил, марка  БМВ, който се движел като пилотна кола пред буса с чуждите граждани.

Определението на Районен съд – Пловдив подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във