Параграф22 Daily

§22 Новини

Двамина от село Долна баня са задържани за кражба на ток от мрежата за улично осветление

Специализираната операция е проведена снощи на територията на Долна баня от служители на РУ-Костенец и електроразпределителното дружество. Съвместните действия са предприети след получен сигнал от общинската администрация за установено необичайно завишаване на потреблението в трафопост, захранващ уличното осветление в града. Служителите на реда изчакали активирането на съответното осветление и към 20 часа пристъпили към проверките.

При предприетата инспекция те установили незаконно присъединяване на два частни адреса,  откъдето посредством кабели, прикачени към проводник в трафопоста, се е осъществявала кражба на електроенергия за сметка на Община Долна баня.

За срок до 24 часа са задържани обитателите на двата адреса. По случаите са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 195, ал.1, т.4 от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура- Ихтиман. 

От началото на месеца четири са досъдебните производства за кражба на електрическа енергия в Долна баня, образувани в РУ-Костенец, информират още от ОДМВР-София. Съвместните действия за противодействие на незаконните манипулации по мрежата, водещи до незаплащане на консумираната електроенергия, както и за привличане на извършителите към наказателна отговорност, продължават активно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във