Параграф22 Daily

§22 Новини

Двамина отиват в затвора за кражба на 16 катализатори от автомобили

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора са осъдени Е.С., на 28 г., и И.Я., на 36 г. Те са признати за виновни за това, че в Стара Загора и в Казанлък, в условията на продължавано престъпление, сами и след предварителен сговор помежду си, чрез използване на автомобил и на технически средства, са отнели чужди движими вещи – 16 броя катализатори за леки автомобили на обща стойност 10 232 лв., без съгласието на собствениците, с намерение да бъдат присвоени. Деянието за Е.С. е извършено в условията на опасен рецидив, а за И.Я. в условията на повторност.

Районен съд-Стара Загора е наложил на Е.С. наказание от 3 години лишаване от свобода и на И.Я. - 2 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим на изтърпяване за двамата. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимите са признали всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

Подсъдимите Е.С. и И.Я. живеели в едно и също населено място и били приятели. И двамата били осъждани за кражби. След излизането си от затвора се сговорили да извършат кражба на катализатори от леки автомобили без алармена система. Всеки от тях изпълнявал точно определени действия при отнемане на устройствата. Двамата продавали откраднатите катализатори, като обяснявали, че са от бракувани техни автомобили.

Присъдата е влязла в законна сила.

Facebook logo
Бъдете с нас и във