Параграф22 Daily

§22 Новини

Двамина са обвинени за купуване на гласове

Районна прокуратура – Враца привлече в качеството на обвиняем В.Т. и И.И. за извършено от тях престъпление против политическите права на гражданите. Деянието е квалифицирано по чл. 167, ал. 2 от НК.

Вече е установено, че в периода от края на март 2021 г. до 4. април 2021 г., В.Т. предлагал на различни лица имотна облага с цел да ги склони да гласуват за определена политическа партия на изборите за народни представители на Република България, проведени на 4 април 2021 г. Мъжът давал на избирателите от с. Краводер, област Враца, различни парични суми от 50 до 200 лева за упражняване на политическото им право по искания от него начин.

Другият обвиняем по досъдебното производство – И.И., на 31 март 2021 г. предложил 50 лева на жител от същото село, за да гласува в полза на конкретна политическа партия в деня на предстоящите общи избори.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Враца на обвиняемите В.Т. и И.И. е наложена мярка за неотклонение „подписка“, която ги задължава да не променят местоживеенето си и да се явяват при призоваване. При нарушаването й тя ще бъде заменена с по-тежка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във