Параграф22 Daily

§22 Новини

Двамина са осъдени за неплащане на издръжка на дете

По обвинение на Районна прокуратура – Габрово двама мъже са осъдени за неплащана на издръжка на свое дете.

Обвиняемият Г. Д. е осъден  на три месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за срок от  три години и обществено порицание, за това, че през периода от октомври 2017 г. до май 2018 г., в гр.Габрово, след като е осъден с влязло в сила на 03.07.2017 г.

Решение по гражданско дело на Районен съд гр.Габрово, да издържа свой низходящ -дъщеря си, като и заплаща ежемесечна издръжка в размер на 170лв., съзнателно не изпълнил това си задължение за повече от две месечни вноски - 8 месечни вноски за сумата от 1360лв., като деянието е извършено повторно - престъпление по чл.183, вр. чл.28 от НК.

Обвиняемият Г. С. също е осъден на три месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за срок от три години, за това, че в гр. Габрово, през периода от юни 2017 г. до септември 2017 г. и от ноември 2017 г. до април 2018 г. включително, след като с Решение  по гражданско дело по описа на Районен съд - Габрово, е осъден да издържа своята низходяща – малолетната си дъщеря, като и заплаща ежемесечна издръжка в размер на 60 лева месечно, чрез нейната майка и законен представител и с Решение по гражданско дело по описа за 2017 г. на ГРС,  е осъден да издържа своята низходяща – малолетната си дъщеря като и заплаща ежемесечна издръжка в размер на 160 лева месечно чрез нейната майка и законен представител, съзнателно не изпълнил това си задължение в размер на повече от две месечни вноски – 10 месечни вноски, общо 1500 лева – престъпление по чл. 183 от НК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във