Параграф22 Daily

§22 Новини

Двамина са в ареста след проведена във Варна специализирана операция

При специализирана операция, реализирана на 22 август т.г. от служители на ОДМВР-Варна, под ръководството на Варненската районна прокуратура, в заведения на крайбрежната алея са задържани двама мъже. Предстои образуваното досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс да бъде изпратено по компетентност в Окръжната прокуратура за осъществяване на ръководство и надзор върху разследването, във връзка със събрани доказателства, че задържаните са разпространявали наркотични вещества.

При извършването на лични обиски у Г.Г./35г./ от Варна и П.Б./32г./ от Русе са намерени кокаин, амфетамини, марихуана, опаковани в различни разфасовки. В сейф за съхранение на лични вещи в заведението, нает от Г.Г., е открито газово оръжие. След направената експертна справка е установено, че то е преправено в огнестрелно. По първоначални данни двамата са участвали в схема за разпространение на наркотици. Дозите с дрога били оставяни на определено място в заведението, а клиентите се самообслужвали, като на същото място оставяли парите.

При условията на неотложност са извършени обиск и претърсване в дома на П.Б., който притежавал свое жилище във Варна. Оттам са иззети значително количество амфетамини, анаболи, чист кокаин, марихуана, празни найлонови пликове за разфасоване на дозите, електронна везна, както и 9-мм патрони, пари в евро и левове.

Извършителите са задържани за срок до 72 часа. Работата по досъдебното производство ще продължи под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура във Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във