Параграф22 Daily

§22 Новини

Двамина са в ареста за въоръжения грабеж в Младост 1

Работата на разследващите започнала след подаден на 13 юни сигнал от управител на частна фирма за извършен грабеж. Той обяснил, че малко преди 16 часа на същата дата, в близост до банков клон в ж.к. "Младост - 1", слизайки от автомобил, касиерката и служител на фирмата били нападнати от трима маскирани с шапки и очила. След като ги напръскали със спрей и ги заплашили с пистолет, нападателите, използвайки сила, им отнели чанта, в която имало близо 23 000 лева. По случая било образувано досъдебно производство по чл. 199 от НК.


След проведени издирвателни действия криминалистите установили двама от извършителите - Б.Б.-Денков /42 г./ от село Лозен, регистриран в полицията за кражби и грабежи, и К.Л. /34 г./ от Русе, който живее в същото село без адресна регистрация, известен на органите на реда за наркотици, изтърпяващ мярка за неотклонение "домашен арест" по друго досъдебно производство.


В хода на работата по случая на 16 юни била проведена полицейска операция на територията на София и Бургаска област. Столични полицаи, съвместно с техни колеги от ГД "Национална полиция" и ОДМВР - Бургас, задържали двамата мъже - Б.Б. бил арестуван в Равда, а К.Л. - в София. В рамките на действията по разследването на различни адреси и от автомобили, ползвани от задържаните, полицейските служители иззели вещи, имащи отношение към престъпната им дейност. Открита е и част от отнетите пари. В жилището на единия от двамата задържани е открита и тревиста маса, реагираща на марихуана, а в автомобила му - бяло прахообразно вещество.


След доклад на материалите по случая в Софийската градска прокуратура К.Л. и Б.Б. са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 199 от НК. Наложена им е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във